2017. október 14., szombat

Linda Canino:Napi áhítat...38.

Szellemileg fitt 


1 Korinthus 9:24-27


Egy hivatásos sportoló a versenynek él. A mindennapi élet minden részlete a verseny fényében értékelődik: étkezés, testedzés, alvás, viselkedés stb. Ha a szellemi mesterfokért küzdünk, akkor adhatjuk-e alább a fegyelmezettség területén? A sportoló érmet, kupát, jó hírnevet nyer. Mi lelkeket és kegyelemtrónjához való bejárást nyerünk, valamint azt a képességet, hogy a bukott világ lehúzó ereje fölé kerekedhetünk. Mindent, amit teszünk, annak tudatában kell értékelnünk, hogy milyen hatása van a versenyképességünkre. Ez az időbeosztás lehetővé teszi, hogy az örömhírrel másokat elérjek? Kapcsolataim elősegítik az istennel imában eltöltött közösségemet, vagy elvonnak tőle? 
A tevékenységeim erősítik a lelkemet, vagy szét zilálják? Jó fizikai, érzelmi és szellemi kondícióban akarjuk tartani magunkat Isten számára, bibliai elkötelezettségeink köré alakítva az időbeosztásunkat. azt akarjuk, hogy mindig motiváltak, tüzes lelkületűek legyünk és folyton képezzük magunkat. A figyelemelterelés talán a legrosszabb ellenségünk. Az első látszatra ártalmatlannak tűnő kapcsolatok, szórakozások ki tudják oltani az erőnket és az Isten szerint való lelkesedésünket. A valódi pihenés és a lélek valódi felüdülése felkészültebben fog visszaküldeni minket a ringbe, és a hústest nem vonja el a figyelmünket. 

"Nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztusban adott jutalmáért " (Fil. +:14). Megfelelő kondícióban vagy a versenyre? Szellemi célok köré tervezd a pihenésedet, kikapcsolódásodat. Túl sok "kövér macska van" a csapatban. Dobd le a fölösleget és hozd magad formába, hamarosan célvonalhoz érünk!

Folytatás holnap

https://www.ahitatok.hu/
Magyar fordítás: Szőtsné Vadász Ildikó

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!